Verkkotunnuksen ja webhotellin hankinta

Koko kotisivuprojekti lähtee aina käyntiin verkkotunnuksen ja webhotellin hankinnasta.

Mikä on verkkotunnus?

Verkkotunnus eli domain tarkoittaa kotisivun osoitetta esim: yritys.fi. On tärkeää että omistat itse sen. Silloin sinulla on myöskin valta tehdä isoja muutoksia kuten esimerkiksi siirtää kotisivut webhotellista toiseen. Verkkotunnus kertoo kävijän selaimelle, että mihin pitää mennä eli missä ne varsinaiset kotisivut sijaitsevat.

Mikä on webhotelli?

Webhotelli on paikka, missä kotisivusi sijaitsevat. Yleensä helpointa on hankkia verkkotunnus ja kotisivut samasta paikasta, mutta sillä ei ole käytännön kannalta mitään merkitystä. Jos vaikka hankit ulkomaisen webhotellin, niin Suomen .fi päätteellä olevat verkkotunnukset täytyy ostaa suomalaiselta yritykseltä.

On sanomattakin selvää, että palvelujen kirjo on laaja. Aluksi webhotellien vertailu on hankalaa, ja loppujen lopuksi toimivuuden tietää vasta, kun niitä alkaa käyttämään. On tärkeää, että saat pikaista apua, kun sitä tarvitset. Jos et tiedä, mistä alkaa, mutta kuitenkin haluat hallinnoida itse omia sivujasi, suosittelen hankkimaan palvelun, jossa sinulle laitetaan ja asennetaan kaikki valmiiksi. Tästä on helpompi lähteä kehittämään sitä tärkeintä, eli itse kotisivuja.

Uutiset

Kaikki uutiset

Asiakaspalvelu

Ilmoittajalle

Kesäasukkaat

Digilehti

Tapahtumakalenteri

Tilaa lehti nyt edullisesti, ensimmäinen kuukausi vain 1€