(Usein kysyttyjä kysymyksiä UKK)

Mikä on verkkotunnus?

Verkkotunnus eli domain on yksinkertaisesti nettisivujen osoite (esim. jokuyritys.fi). Verkkotunnus toimii kuten liikennepoliisi: Se kertoo selaimellesi, missä sijaitsevat kotisivut ja sähköpostilaatikot. On tärkeää, että omistat itse yrityksesi verkkotunnuksen, täten sinulla on kotisivujen ja sähköpostien hallinta viime kädessä, ja pystyt tarvittaessa tekemään niihin muutoksia.

Mikä on webhotelli?

Webhotelli on paikka, jossa varsinaiset kotisivusi sijaitsevat. Verkkotunnukselta eli domainilta ohjataan liikenne (käyttäjä) webhotelliin. Kaikista selkeintä on, että otat samalta palveluntarjoajalta molemmat, täten niiden ylläpito on silloin helpoimmillaan. Esim zoner.fi tai siteground.com
Jos vaikka vanhat kotisivut päivitetään uusiin, ja samalla niiden webhotelli vaihtuu, silloin verkkotunnukselle vain ilmoitetaan uusien nettisivujen sijainti ts missä webhotellissa sivut ovat.

Mitä tarkoittaa sähköposti omalla verkkotunnuksella?

Sähköpostipalvelu, eli sähköpostit joissa osoite on @yritys.fi. Voit vapaasti valita mieleisesi toimittajan, sen ei siis tarvitse olla sama kuin verkkotunnuksen toimittajan. Kuitenkin suosittelemme sen ottamista samasta paikasta kuin verkkotunnuksen, jotta verkkotunnuksen sähköpostiasetukset tulevat kerralla kuntoon, ja niiden hallinnointi mutkattomampaa. Hinnat toki vaihtelevat melkoisesti.

Mikä on WordPress?

WordPress on julkaisualusta (Content Management System CMS). Se on ohjelmisto, joka asennetaan webhotelliin, jotta käyttäjät voivat rakentaa omat nettisivut ilman koodaamista. WordPress on tällä hetkellä yksi käytetyimmistä alustoista.
https://wordpress.com/

Mitä tarkoittaa WordPressin päivitys?

WordPressin päivitykset tarkoittavat julkaisualustan päivityksiä. Julkaisualusta kehittyy koko ajan ja siihen tehdään koko ajan monenlaisia parannuksia ja uusia toimintoja. Päivitykset kannattaa tehdä heti ja pitää koko sivusto ajan tasalla, jotta kotisivut pysyvät toimintakuntoisina ja turvallisina.